Momenteel is in België de barometer geel, wat betekent dat het Covid Safe Ticket enkel van toepassing is in zorginstellingen en openbaar vervoer. De toekomst kan nog veel verrassingen in petto hebben. 

Dinec’s GreenPass-400 en GreenPass-100 stellen u in staat om de toegang tot uw infrastructuur autonoom en snel te beheren in deze gecompliceerde tijden. Kom en ontdek de voordelen van onze oplossing.

 

Sinds 1 juli 2021 is het European Digital COVID Certificate in de hele Europese Unie in werking getreden. Dit certificaat is in het leven geroepen om gezondheids certificaten te harmoniseren en het gebruik van vervalsingen te voorkomen. Het stelt houders van dit certificaat in staat om in Europa te reizen zonder in quarantaine te gaan en het biedt ook toegang tot evenementen waarvoor het gezondheids certificaat vereist is.

In België was het Covid Safe Ticket (CST) verplicht vanaf 16 jaar om toegang te krijgen tot evenementen, zowel binnen als buiten, en om toegang te krijgen tot de horeca- en uitgaansgelegenheden zoals bioscopen en theaters. Ook sport- en fitnessclubs en beurzen vielen onder deze maatregelen.
Hoewel het sinds 7 maart 2022 niet meer van toepassing is in deze gevallen, is het nog steeds van toepassing in ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgcentra en openbaar vervoer. Daar is het CST verplicht vanaf 12 jaar. De huidige barometer staat sinds maandag 7 maart 2022 op geel, wat een versoepeling van de beperkingen en verminderde CST-verificatie op openbare plaatsen en evenementen impliceert.

 

Onze oplossingen

Als de barometer geel wordt, wat het tijdelijke einde van de CST-controles impliceert, zou deze heel goed opnieuw kunnen verschijnen in het geval van een opleving van Covid-gevallen. In dit geval, en om de taak van het verifiëren van het Covid Safe Ticket te vergemakkelijken, heeft Dinec de GreenPass-400 en de GreenPass-100 ontwikkeld. Beide zijn autonoom, discreet, snel en vertrouwelijk. Er is geen menselijke tussenkomst nodig. Om ervoor te zorgen dat meerdere mensen niet dezelfde QR-code gebruiken, is in beide apparaten een Time Anti-Pass back-systeem geïmplementeerd.

Het is ook mogelijk om verschillende toegangspunten te configureren door ze aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk. Een smartphone app is ook gratis beschikbaar in de Android Play Store. Dit biedt toegang tot de pagina van de instellingen. Als de GreenPass-400 wordt gebruikt om toegang te verlenen, kunnen medewerkers die het certificaat niet nodig hebben om te passereb een badge gebruiken via de ingebouwde Mifare-Desfire-badgelezer (bijvoorbeeld organisatoren van evenementen die geen CST nodig hebben).

 

Functies

GreenPass-400:

 • Time Anti-Pass back-systeem geïnstalleerd op het bedrijfsnetwerk
 • Geschiedenis van de gebeurtenissen
 • Voeding van 230 Vac + 7 Ah batterij
 • Intermitterend of continu hoorbaar signaal indien certificaat geweigerd
 • Uitgangsrelais voor outdoor LED (niet inbegrepen)
 • Bedrading van de lezer voor integratie in de omgeving en de plaatsing ervan op afstand van de besturingskast
 • Autonoom.

 

GreenPass-100:

 • Time Anti-Pass back-systeem geïnstalleerd op het bedrijfsnetwerk
 • Geschiedenis van de gebeurtenissen
 • 230 Vac voeding voor voeding op stekker
 • Intermitterend of continu hoorbaar signaal indien certificaat geweigerd
 • Resultaat van de zichtbare controle d.m.v. het ingebouwde groene of rode licht
 • Autonoom.

 

Meer informatie over deze twee oplossingen van Dinec:

CST verifiëren

Similar news...

De draadloze oplossing voor de DA400

Publicatie datum: 12 January 2023

Een nieuwe toevoeging aan de DA-400 familie!   Als u een draadloze oplossing op uw DA-400 wilt zetten, is dat nu mogelijk met de Wiegand HUB APE-9002.

Verder lezen

QR-Access – De DA400 QR-code oplossing

Publicatie datum: 4 July 2022

Bent u op zoek naar een oplossing om een toegangsrecht te versturen via moderne telecommunicatiemiddelen (e-mail, sociale netwerken, apps, reserveringssysteem, enz.)?

Verder lezen

DA400 Toegangscontrole nu beschikbaar op IOS

Publicatie datum: 23 March 2022

De DA400-app is al beschikbaar voor je Android-apparaten en is nu ook voor iOS te downloaden in de App Store.

Verder lezen